web analytics

Lid worden

Scouting de Meridiaan is een bloeiende Scouting vereniging met ruim 150 leden in Almere Buiten. Op de zaterdag biedt onze Scouting vereniging gevarieerde activiteiten aan kinderen en jeugd tussen de 5 en 18 jaar. Bij Scouting staat vooral het samen doen, leren ontdekken en spelen voorop.

Eerst drie keer gratis kijken.. Je hoeft niet direct lid te worden: om te kijken of je Scouting leuk vindt, mag je namelijk, als er op dat moment een plekje vrij is, eerst drie opkomsten gratis komen kijken bij een speltak van Scouting de Meridiaan. Op de pagina Speltakken zie je wanneer welke leeftijdsgroep opkomst heeft. Heb je interesse vul dan eerst ons “Oproep Formulier” in en stuur dit volledig ingevuld naar ledenadministratie@scoutingdemeridiaan.nl.

En dan lid worden…… Na de derde opkomst stuurt de ledenadministratie je ouders een inschrijfformulier toe, dat één van je ouders/verzorgers invult. Het ingevulde formulier stuur je dan weer terug naar de ledenadministratie.

Na een tijdje wordt je in je speltakgroep officiëel ‘geïnstalleerd’. Je legt de scouting-eed af en ontvangt de paars-gele Meridiaandas met dasring en alle badges en insignes, waaraan je kunt zie bij welke groep jij hoort. Vanaf dat moment ben je officiëel “scout”!

En ben je lid van Scouting de Meridiaan geworden, dan ben je dat automatisch ook van Scouting Nederland! Na inschrijving kun je via Scouts-On-Line een Scouting-NL pasje met je naam en je scoutsnummer erop downloaden en ontvang je een gids van de Scoutshop met allemaal handige scoutingartikelen.

Scouting de Meridiaan heeft als doel, dat Scouting voor iedereen toegankelijk moet zijn. De lidmaatschapskosten zijn €196 per jaar, die in vier termijnen via automatische incasso worden geïnd. Voor de inschrijf- en installatiekosten wordt eenmalig €25 in rekening gebracht. Net als bij andere verenigingen draagt men een verenigings outfit. Deze Scoutfit kost ongeveer €28 (www.scoutshop.nl).

Jeugd Cultuurfonds

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, zwemles, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Dit doen wij voor kinderen en jongeren die in Almere wonen en tussen de 2 en 18 jaar zijn. Voor meer informatie zie onderstaande link.